مخزن تصفیه آب

مخزن تصفیه آب

مخزن تصفیه آب نام قطعه ایست که همواره در کنار و یا داخل دستگاه‌های تصفیه آب به روش اسمز معکوس وجود دارد. شاید خیلی از مشتریان به ویژه خانم‌ها از وجود این مخزن در کنار دستگاه به دلیل ظاهرش و فضایی که اشغال می‌کند، (در حدود یک کلمن کوچک) ناراضی باشند. و از خود بپرسند این مخزن چه کاربردی دارد و یا حتی دوست داشته باشند به طریقی آن را حذف کنند!.

اما سوال اینجاست :

مخزن تصفیه آب چیست و چه کاربردی دارد؟

پاسخ این سوال در شناخت نحوه عملکرد دستگاه نهفته است. انواع دستگاه‌ تصفیه آب به روش اسمز معکوس از فیلتری به نام ممبران در مرحله چهارم خود استفاده می‌کنند. این فیلتری دارای بافتی است که فقط اجازه عبور به ذرات کوچکتر از ۰٫۰۰۰۱ میکرون را می‌دهد. برای این عبور باید به وسیله موتور پمپ فشاری در حدود ۱۲۵ تا ۱۳۰ PSI ایجاد شود. با تمام این اقدامات در نهایت آب تصفیه شده به صورت جریانی بسیار ضعیف و کم از ممبران خارج می‌گردد. حال تصور کنید این آب را میخواهید مستقیم مصرف کنید و یک کتری یا سماور را با آن پر کنید!. طبیعتاً باید هر سری چند ده دقیقه صبر کنید تا آب مورد نظر به دست آید!.

 

مخزن تصفیه آب

آیا میتوان مخزن تصفیه آب به روش اسمزمعکوس را حذف کرد؟

به طور معمول حذف مخزن تصفیه آب، مشکل برداشت آب را در پی خواهد داشت. اما راه هایی هم برای حذف مخزن تصفیه آب وجود دارد که یکی از رایجترین آنها، افزایش میزان تولید آب تصفیه شده خواهد بود. این کار با ارتقاء برخی قطعات در دستگاه تصفیه آب خانگی مانند ارتقاء ممبران و پمپ و … انجام میشود که امری کاملا تخصصی است. در صورتی که تمایل به این موضوع دارید با کارشناسان رز آب صنعت تماس بگیرید.

مخزن تصفیه آب چگونه کار می کند؟

همانطور که گفته شد، دستگاه تصفیه آب با روش اسمزمعکوس سرعت کمی در تولید آب دارد. برای حل این مشکل در دستگاه ‌های تصفیه آب یک مخزن تحت فشار تعبیه شده است.

این مخزن دو بخش دارد: در یک بخش آب تصفیه شده و آمده مصرف ذخیره می‌گردد و در بخش دیگر هوای فشرده، یک جداره انعطاف پذیر این دو بخش را از یکدیگر می‌کند. هنگامی که شما شیر مصرف آب تصفیه شده را باز میکنید، فشار هوا از طریق دیافراگم به آب داخل مخزن وارد می‌شود و باعث میگردد که آب با فشاری مناسب و مطلوب برای مصرف از شیر خارج گردد. و به جای چند ده دقیقه، فقط در مدت خیلی کوتاهی کتری و سماور شما پر گردد.

هنگامی که مخزن خالی میشود (حتی در حد یک لیوان) حسگرهای دستگاه تصفیه آب، این کم شدن آب و افت فشار داخل مخزن را حس می‌کنند. و با روشن کردن موتور عمل تصفیه را به جریان می‌اندازند. و بدین شکل آب تصفیه شده بعد از ممبران و با فشاری که موتور در مدار ایجاد می‌کند وارد مخزن می‌گردد. زمانی که مخزن کامل پر شود حسگرها موتور را خاموش میکنند. بدین شکل آب برای برداشت بعدی شما آماده می‌گردد.

انواع مخزن تصفیه آب در ایران

در بازار مخازن با حجمها و فشارهای متنوعی موجود است. بسته به میزان مصرف در طول شبانه روز باید مخزن با حجم مناسب انتخاب نمود. همچنین مخازن دارای فشارهای مختلفی مانند ۱۲، ۱۶، ۱۹ و … پاسکال هستند، که بسته به فشاری که برای خروج آب نیاز است این مخازن انتخاب می‌گردند. (در صورتی که طول شلنگ کشی زیاد شود و یا یخچال‌های ساید حساس به فشار باشند بهتر است از مخازن با فشار بالاتر استفاده شود.)

محل قرار گیری مخزن در دستگاه تصفیه آب و علت آن

اگر کمی دقیقتر به ساختار دستگاه‌‍‌های تصفیه آب نگاه بیندازید متوجه خواهید شد که نحوه شلنگ کشی در دستگاه به نحوی است که ابتدا آب از فیلتر ممبران به مخزن وارد می‌گردد و از مخزن به سمت فیلترهای ۵ و ۶ و یا ۷ (فیلتر پست کربن ، فیلتر مینرال و قلیایی)  می‌رود و پس از آن برای مصرف در دسترس قرار می‌گیرد، حتما از خود می‌پرسید چرا؟
یک نکته ی بسیار مهم درباره ی خود آب هست که علت این موضوع است :

“آب هنگامی که در یک جا راکد باقی می‌ماند بو میگیرد”

علت مهم این امر نیز وجود برخی املاح و ذرات در آب است و هنگامی که آب برای مدتی به صورت راکد در یکجا قرار باقی بماند این ذرات و املاح به آب طعم و بویی ناخوشایند می‌دهند.

اما در دستگاه‌های تصفیه آب این بو به چه علت است؟

در دستگاه‌های تصفیه آب در مرحله چهارم (فیلتر اصلی، ممبران) ذرات بزرگتر از ۰٫۰۰۰۱ میکرون تا ۹۹ درصد از آب گرفته می‌شود، پس این سوال پیش میآید که علت بو گرفتن آب در مخزن دستگاه چیست؟

عوامل مهم در امکان بو گرفتن آب در مخزن :

۱ – ممبران ذرات بزرگتر از ۰٫۰۰۰۱ میکرون را از آب جدا میکند، که شامل بسیاری از املاح و به ویژه نیترات و نیتریت می‌شود، اما در خصوص ذرات کوچکتر از ۰٫۰۰۰۱ میکرون کاربردی ندارد و این ذرات از ممبران عبور می‌کنند.

۲- سازندگان ممبران در مشخصات فنی ممبران مدعی هستند که ممبران می‌تواند تا ۹۹ درصد ذرات را جداسازی کنند. البته باید در این خصوص به این نکته توجه کرد که این عدد به صورت تئوری است. و نمیتوان به صورت کامل از این عدد مطمئن بود چرا که در واقعیت دقت ممبران کمی کمتر از این عدد است و همچنین در طی گذشت زمان مصرف، کمی منافذ ممبران گشاد می‌گردد و این امر باعث می‌گردد کمی درصد جداسازی کمتر شود.

۳- پایداری بسیار زیاد آب و ایجاد محیط مناسب برای رشد باکتری های بی هوازی است. توجه داشته باشیم آب در مخزنتصفیه آب بدون ارتباط با هیچ گونه آلودگی خواهند بود. اما نکته ی بسیار مهم عدم توان در ایجاد یک محیط ایزوله ی آزمایشگاهی برای نگهداری آب بدون چرخش به مدت طولانی ، امری طبیعی است.

بنابراین همین ذرات کوچک (کوچکتر از ۰٫۰۰۰۱) و همچنین آن چند درصد ذرات رد شده از ممبران داخل آب باقی می‌مانند و باعث بو گرفتن آب در مخزن می‌گردند. برای رفع همین مشکل است که تمامی دستگاه‌های تصفیه آب به روش اسمز معکوس در مرحله پنجم و بعد از ممبران مجهز به فیلتر پست کربن (که وظیفه آن حذف بو و مزه است) می‌شوند.

علت قرار گرفتن فیلتر مینرال و قلیایی بعد از مخزن تصفیه آب خانگی

همین نکته علت قرار گیری فیلترهای مینرال و قلیایی را در بعد از مخزن توجیه می‌کند. زیرا این دو فیلتر به آب املاح و ذرات مفید حذف شده را می‌افزایند. در صورتی که قبل از مخزن قرار بگیرند آب غنی شده با املاح مفید را به مخزن میفرستند که این امر باعث بو گرفتن مخزن می‌گردد.

مخزن تصفیه آب

چه کنیم که مخزن دستگاه تصفیه آبمان دیرتر بو بگیرد؟

۱- تعویض به موقع فیلترهای تصفیه آب، علی الخصوص ممبران
۲-تخلیه مخزن تصفیه آب هنگام مسافرت و یا زمانی که بیش از ۲ روز از دستگاه تصفیه آب استفاده نمیکنیم.

زمان تعویض مخزن تصفیه آب

بهترین پیشنهاد ، تعویض مخزن تصفیه آب هر سه سال یکبار است. اما اگر تعویض فیلتر به موقع انجام شده باشد یک مخزن میتواند مدت خیلی بیشتری هم عمر کند. استفاده از فیلترهای گندزدایی بعد از مخزن های با عمر بالا، نیز میتواند پیشنهاد مناسبی باشد.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید