فیلتر الیافی

فیلتر الیافی

فیلتر الیافی ، فیلتری است که به عنوان فیلتر پیش تصفیه شناخته می‌شود.

نحوه تشخیص کیفیت فیلتر الیافی

برای تشخیص کیفیت فیلتر الیافی باید چند آیتم را بررسی نمود. این آیتم‌عبارتند از:

  • وزن فیلتر
  • استحکام فیلتر
  • تراکم فیلتر
  • جنس الیاف

  1. وزن فیلتر الیافی

این نوع فیلتر با وزن‌ها مختلف تولید می‌شود.

هر اندازه که وزن گرمی فیلتر  PP  افزایش می‌یابد به همان میزان کیفیت فیلتر نیز افزایش می‌یابد.

در واقع افزایش وزن فیلتر الیافی سبب افزایش کیفیت آن و همچنین افزایش قیمت فیلتر می‌شود.

شایان ذکر است وزن فیلتر تنها یکی از ملاک‌های تشخیص کیفیت آن است.

ملاک‌های دیگری نیز وجود دارند که باید بررسی شوند.

  1. استحکام فیلتر

یکی دیگر از ملاک‌های تشخیص کیفیت فیلتر ، بررسی استحکام فیلتر می‌باشد.

یکی از راه‌های تشخیص استحکام فیلتر بررسی ظاهری است.

برای بررسی ظاهری باید بدنه فیلتر را فشار دهید.

هنگامی که بدنه فیلتر را فشار می‌دهید نباید خیلی شل یا خیلی سفت باشد. علت این امر آن است که در اثر شل بودن بیش از حد ممکن است فیلتر در فشار بالای آب، شکل و حالت خود را از دست بدهد. همچنین سفتی بیش از حد فیلتر غالباً نشانگر کیفیت پایین الیاف است. به علاوه ممکن است توان حذف املاح را به خوبی نداشته باشد.

  1. تراکم فیلتر الیافی

ملاک دیگری که برای بررسی کیفیت فیلتر الیافی از آن استفاده می‎شود تراکم فیلتر است. تراکم فیلتر همان نحوه تراکم دهی در رول شدن الیاف‌های این کارتریج می‌باشد. تراکم فیلتر PP  باید با کاهش بسیار کم از مرکز به سمت بیرون کارتریج باشد. به این معنا که تراکم الیاف در مرکز فیلتر زیاد است. هرچقدر از مرکز به سمت لایه‌های بیرونی فیلتر حرکت می‌کنیم از تراکم الیاف کاسته می‌شود. در واقع تراکم الیاف در لایه بیرونی کمتر از تراکم الیاف در لایه‌های مرکزی است.

یاد آور می‌شویم که میزان تغییرات‌در قسمت مرکز با بیشترین تراکم، با قسمت لایه‌های بیرونی با کمترین‌تراکم باید بسیار اندک باشد.

در صورتی که تراکم در لایه‌ی بیرونی فیلتر بیشتر باشد در اثر گذشت زمان املاح در لایه‌های بیرونی به دام افتاده و بعد از مدتی رنگ فیلتر به شکل قرمز یا قهوه‌ای تغییر میابد. تغییر رنگ در قسمت بیرونی فیلتر در حالی اتفاق می‌افتد که هنوز بخش داخلی فیلتر از املاح اشباع نشده است. این مسئله سبب ایجاد خطا در تعویض زودهنگام فیلتر می‌شود.

در حالی که اگر اختلاف تراکم بین لایه درونی و بیرونی فیلتر زیاد باشد در نتیجه تنها بخشی که تراکم مناسب داشته توان جذب املاح را دارد.  بخشی از فیلتر که تراکمش کم است تنها به‌عنوان مجرای آب عمل خواهد کرد. ودر نتیجه این مسئله باعث اشتباه در تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب می‌شود. اشتباهی که ممکن است رخ بدهد به این صورت است که پس از مدتی بخش متراکم از املاح اشباع می‌شود. بخشی که تراکم کمی دارد چون توان جذب املاح را نداشته، لذا تغییر رنگ نمی‌دهد و مشتری تصور می‌کند هنوز فیلتر اول دستگاه، اشباع نشده است. این در حالی است که فیلتر کاملاً اشباع شده و املاح به راحتی از آن عبور می‌کند. عبور املاح  باعث آسیب رساندن و کاهش طول عمر ممبران دستگاه می‌گردد.

  1. جنس الیاف

در تولید فیلتر از الیاف گوناگونی استفاده می‎شود. بهترین و مرغوب‌ترین نوع الیاف از جنس پلی‌پروپلین است. فیلتر تولید شده از الیاف‌ پلی‌پروپلین دارای کیفیت بالا در جذب املاح است.  فیلترهای بی‌کیفیت، معمولاً  از الیافی تولید می‌شوند که در بررسی ظاهری و هنگام مشاهده شبیه الیاف پلاستیکی به نظر می‌آیند.

فیلتر الیافی در دوسایز  ۱۰ و ۲۰ اینچ تولید می‌شود. سایز ۱۰ اینچ مخصوص دستگاه تصفیه آب خانگی است. سایز ۲۰ اینچ در  دستگاه تصفیه آب نیمه صنعتی و دستگاه تصفیه آب صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد.