کاربرد رزین تبادل یونی در تصفیه آب 

کاربرد رزین تبادل یونی در تصفیه آب به منظور کاهش درجه سختی و حذف یون های موجود و همچنین خالص سازی آن می باشد. دانه های پلیمری رزین به دلیل قدرت بالا در تبادل یون و جایگزینی سدیم خود با کلسیم و منیزیم آب در فرآیند تصفیه و کاهش درجه سختی کاربرد گسترده ای دارد. برای آشنایی بیشتر با نقش هر یک از انواع رزین های کاتیونی و آنیونی در بهبود کیفیت آب در ادامه با ما همراه باشید.

رزین تبادل یونی تصفیه آب

بیشترین کاربرد رزین ،تعویض یون در تصفیه آب برای سختی‌گیری آن است که در آن کلسیم و منیزیم و سایر کاتیون‌های چند ظرفیتی به‌جای سدیم جایگزین می‌شوند. تبادل یون همچنین برای حذف آلاینده‌های خاص مانند آرسنیک، باریم، نیترات و … استفاده می‌شود

نکات مهم برای استفاده از سختی گیرهای رزینی 

برای استفاده از سختی گیرهای رزینی در کاربردهای مختلف، توجه به برخی پارامترها و نکات به میزان قابل توجهی حائز اهمیت می باشد. مهم ترین نکاتی را که بررسی آنها برای استفاده از سختی گیرهای رزینی باید به آنها توجه کرد، موارد زیر هستند:

•    توصیه می شود همواره سختی آب خروجی از سختی گیرهای رزینی را با استفاده از ابزار دقیق کنترل کنید. این موضوع برای تشخیص زمان دقیق احیای رزین ها به میزان قابل توجهی حائز اهمیت می باشد. 
•    برای احیای رزین ها در ساختار سختی گیرهای رزینی به این موضوع توجه کنید که محدوده فشار داخل مخزن به اندازه ۱/۷ تا ۳/۵ بار باشد. عدم توجه به این موضوع می تواند باعث ایجاد مشکلاتی مثل بروز اختلال در مکش آب نمک و ورود آسیب به شیر چند راهه شود. 
•    برای داشتن بهترین عملکرد و در مواردی که فشار بالاتر از ۴.۵ بار است، توصیه می شود قبل از ورودی شیر چند راهه از فشار شکن استفاده کنید. در کنار این می توانید برای کاهش وارد شدن فشار به شیر چند راهه در سختی گیرهای رزینی شیر ورودی را ببندید.
•    استفاده از سنگ نمک متبلور شده برای تعبیه در سختی گیرهای رزینی اهمیت زیادی دارد، به این دلیل که استفاده از نمک های معمولی که دارای ناخالصی هستند می تواند باعث کاهش طول عمر رزین ها می شود و تاثیرات نامطلوبی را هم در انجام عملکرد احیای رزین ها دارد.
•    یکی از مهم ترین نکات برای استفاده از سختی گیرهای رزینی، جلوگیری از ایجاد گرفتگی در مسیر سختی گیرهای رزینی است. 
•    در زمان ساخت سختی گیرهای رزینی میزان مکش آب نمک، تنظیم می شود، اما امکان تنظیم کردن مکش آب نمک در پشت شیر چند راهه به صورت مجدد هم وجود دارد. بنابراین در صورت تمایل می توانید مکش نمک را در ساختار سختی گیرهای رزینی تنظیم و کنترل کنید. 
•    برای جلوگیری از خرابی سختی گیرهای رزینی، دسته چند راهه را به آرامی کشیده و به حالت مورد نظر تنظیم کنید. توجه کنید که رها کردن ناگهانی شیرهای چند راهه می تواند مهم ترین عامل موثر در خرابی آنها باشد. 
•    گریسکاری شیر چند راهه از دیگر نکاتی است که برای استفاده از سختی گیرهای رزینی توجه به آن تا حد زیادی حائز اهمیت می باشد. 
•    یکی از مهم ترین عواملی که می تواند باعث خرابی رزین ها شود، یخ زدگی آن و آب در ساختار سختی گیرهای رزینی است.

اینجا را هم بخوانید   درباره آب آشامیدن و دستگاه تصفیه آب خانگی
0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *