TDS چیست؟

TDS چیست؟

TDS چیست؟ کل مواد جامد محلول یا همان  Total dissolved solids  گفته می شود و در واقع تی دی اس مقدار شفافیت آب را مشخص می کند. مواد جامد محلول در آب ممکن است مواد آلی یا غیر آلی (مواد معدنی) باشند.

TDS چیست؟

به هر ترکیب شیمیایی جامد، مایع و گاز که مواد تشکیل دهنده آن ها شامل کربن باشد مواد آلی می گویند ولی این تعریف خیلی جامع نمی باشد چون الماس دارای کربن می باشد ولی جزء مواد معدنی محسوب میگردد، بیشتر مواد آلی به صورت محلول در آب می باشند.
مواد معدنی شامل فلزات می باشند مانند روی، آهن، منگنز، مس، روی، کرم و… می باشد.

هر چقدر تی دی اس آب بیشتر باشد سبب می گردد که آب بو ،طعم و رنگ نامطلوب تری به خود بگیرد.

واحد سنجش تی دی اس میلی گرم در لیتر یا PPM می باشد. مقدار مطلوب آن برای آب شرب ۳۰ppm تا  ۹۰PPM می باشد. در حال حاظر تی دی اس آب تهران بین ۳۰۰ppm تا ۷۵۰ppm میباشد و  تی دی اس آب اطراف تهران ۹۰۰ppm می باشد.

دانستن این نکته هم مهم است که TDS بالای ۵۰۰ppm مطابق با نظر اکثر پزشکان فعال در زمینه کیفیت آب اشامیدنی باعث بروز بیماری های زیادی می شود .

وجود ذرات معلق جامد بالا در آب باعث ایجاد رسوب در لوله های آب و کتری میگردد که این نشانه ایی مبنی بر بی کیفیت بودن آب آشامیدنی دارد.

TDS چیست؟

آیا آب پس از تصفیه توسط دستگاه های تصفیه آب خانگی تلخ می شود؟

همانطور که می دانید مقدار بالای مواد جامد محلول در آب یا تی دی اس برای بدن مضر است ولی گفتن این نکته هم ضروری است که تی دی اس زیر ۲۰ هم مطلوب نیست و باعث تلخی آب میشود و هرچقدر تی دی اس به صفر نزدیکتر می شود، به آب مقطر نزدیکتر میشود و آب تلختر می شود.دستگاه تصفیه آب خانگی مناسب می باشد که بتواند تی دی اس  آب را حدودا به ۳۰ppm تا ۹۰ppm برساند.

اینجا را هم بخوانید   تولید آب شیرین با اسمز معکوس
میزان ایده آل برای TDS آب که توسط متخصصان بهداشت آمریکا اعلام شده است میزان ۵۰ppm و یا زیر این مقدار می باشد.
هنگامی که کل مواد جامد محلول در آب (TDS) کم باشد باعث می شود مقدار املاح آب بدن کم شده در نتیجه کلیه انسان سیگنالهای عصبی یا هورمونی ایجاد می‌کند که باعث افزایش ادرار شده و همچنین اگر ا کل مواد جامد محلول در آب (TDS) زیاد باشد  باعث غلظت املاح در بدن می شود و باعث حس تشنگی در فرد میشود.

روش های کاهش TDS

۱- روش الکترودیالیز یا Electro Dialysis

روش الکترودیالیز یا Electro Dialysis که به اختصار ED نیز گفته می شود یک روش جداسازی غشایی می باشد و برای آب هایی با تی دی اس  کمتر از ۵۰۰۰ppm کار برد دارد.

۲- روش تبادل یونی 

۳- روش اسمز معکوس

گفتنی است کیفیت آب خروجی(تصفیه شده) که به روش اسمز معکوس (RO) تصفیه شده اند بهتر از آبی است که به روش تبادل یونی و یا لکترودیالیز می باشد.

 

 

روش های اندازه گیری TDS 

 

آزمایش کردن آب مصرفی

نمونه ا ز آب مصرفی خود را به آزمایشگاه برده تا توسط کارشناسان مربوطه مورده آزمایش قرار گیرد و میزان املاح موجود در آب و تی دی اس  آب مصرفیتان را به شما اعلام می نمایند.

دستکاه پرتابل TDS متر

این دستگاه قابلیت اندازه گیری میزان TDS آب را دارد و کافی است آب مصرفی را با این دستگاه مورد تست قرار دهید تا از میزان تی دی اس آب مصرفی آگاه شوید.

 

 

اینجا را هم بخوانید   چگونگی پاکسازی آب

میزان TDS آب خروجی دستگاه تصفیه آب خانگی چه میزان است ؟


آیا آب خروجی از تصفیه آب خانگی مناسب می باشد یا خیر ؟

شاید بارها شنیده باشید که دستگاه تصفیه آب ، آب تصفیه شده را تبدیل به آب مقطر می کند، به تی دی اس زیر ۱۰ به اصطلاحا آب مقطر گفته می شود که اگر دستگاه نامناسب باشد باعث گرفته شدن بیش از اندازه املاح از آب شده و آب خروجی به صورت آب مقطر درآمده و مزه و طعم آن تلخ می شود اما در صورت استفاده از دستگاه تصفیه آب خانگی استاندارد و بهداشتی این مشکل رخ نمیدهد. دستگاه تصفیه آب خانگی که دارای تاییدیه سازمان جهانی بهداشت (NSF) می باشد و میزان تی دی اس آب خروجی  در این دستگاه بین ۳۰ppm تا ۹۰ppm (محدوده مجاز) قابل تنظیم می باشد

بهترین راه کاهش TDS آب شرب

بهترین و ارزانترین راه برای پایین آوردن TDS  آب آشامیدنی استفاده از  دستگاه تصفیه آب خانگی ۶ مرحله ای می باشد که به روش اسمز معکوس(RO) آب را تصفیه می نماید. البته صرفا دستگاه در میزان تی دی اس آب تاثیر گذار نمی باشد بلکه فیلتر های دستگاه تصفیه آب نیز در میزان تی دی اس خروجی آب از اهمیت بالایی بر خود است که باید در زمان نصب دستگاه تصفیه آب خانگی و همچنین بعد از تعویض فیلتر دستگاه تصفیه آب میزان تی دی اس توسط نصب کننده دستگاه  در محدوده مجاز تنظیم گردد.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *